Your Location: Home > News > Industry NewsIndustry News

Doors and windows must understand: 12 professional knowledge of glass and door and window profiles

Date:2017-11-21



1. please briefly describe the processing process of aluminum profile

Answer: aluminum ingot - aluminum rod - aluminum rod preheating - extrusion - cooling - straightening - fixed length - artificial aging - surface treatment (oxidation, spraying, etc.) - Packaging - transport.

 

 

2. what is the process of aluminum mold opening?

Answer: design drawings - tracing -- both sides confirmed the mold design - - machining - quenching - line cutting - quenching - assembly - machine - nitride test mode.

 

How long is the processing length of the 3. aluminum profile?

Answer: Generally speaking, aluminum profile conventional size is 6 meters, the maximum processing size is 7.2 meters, the minimum processing length is 3.2 meters, but there are exceptions, CCTV once processed 12 meters long profiles.

 


4. please briefly describe the difference between 6063-T5 and 6063-T6? The difference between 6063-6063A and the four in price difference?

Answer: T6 said when the aluminum was squeezed out after using water or liquid nitrogen cooling, T5 said by air cooling or cooling naturally in the air; A alloy on behalf of the type and content of different, cause the tensile strength of the 6063A is higher than 6063 in the price of T6 is slightly higher than T5, 6063A is 6063 higher.

 

5. offline LOW-E and online LOW-E advantages and disadvantages?

Answer: the advantages of online glasses: can be used as single, laminated, bending steel, the price is 20 yuan / square meter cheap offline. Disadvantages: the color is single, only high permeability and blue gray two colors, easy to appear color difference, single glass insulation performance is poor.

 

6. briefly describe the advantages and disadvantages of tempered glass and semi tempered glass.

Answer: the strength of tempered glass is 4-5 times of ordinary glass; broken into small particles, which belongs to the safety glass; 250-320 can withstand the temperature of mutation, for the shortcomings existing phenomenon, not cutting, self evenness decreased after tempering.

Between the semi tempered glass strength between glass and toughened glass; not easy to explode; good flatness; but the heat resistance and impact resistance to tempering.

 

7. what glass thickness can be produced by manufacturers? What's the maximum size?

Answer: the current commonly used glass thickness are: 3 mm, 5 mm, 6mm, 8 mm, 10 mm, 12 mm, 15 mm, 19 mm, 22 mm, 25 mm.

Specifications of large stock of factory stock: 2440 mm x 3300 mm /3660 mm, 2100 mm x 3300 mm /3660 mm.

3. The float line can be pulled out (length limit device, in case of CSG):

6 mm 5m 8 mm thick plate; less than 6 m

10 mm = 9m 12 mm thick plate is less than or equal to 9m;

15 mm 10m 19 mm thick plate; less than 10 m

This is the design and processing dimension of the equipment, which should be determined according to the actual strength of the glass, market and other factors.

 

8. the processing size steel, plastic folder, glaze, coating, hollow synthetic equipment? (in CSG for example)

Answer: tempering furnace: usually long x width =6 meters x 2.4 meters, the largest market can be long x width =12 meters x 2.4 meters.

Autoclave: length * width =7.8 m * 2.4 M.

Glaze line: length * width =4.5 meters by 2.4 meters.

In line: length * width =6 meters by 2.4 meters.

Usually long x width =3.5 m * 2.4 M.

Coating line: length * width =6 meters by 2.4 meters (the largest only with CSG).

Usually long x width =4.5 m * 2.4 m (standard)

The common width of hollow aluminum frame is: 6mm, 9mm, 12mm, 16mm

 

9. what is the difference between hot bending and bending tempering, is it the same as safety glass?

Answer: hot bending glass is the glass is heated to the softening temperature, and then rely on self or external force to form the bending and natural cooling; bent tempered glass is made of special equipment in the rapid air-cooled bending forming; hot bending glass does not belong to the safety glass, bending steel glass is safety glass.

 

10. what is the size range of hot bending and bending steel?

Answer: 1. Because the hot bending glass is to do the mold processing, in principle, as long as the mold to do out, can be hot bending of the glass.

The minimum radius of bending steel is 500mm, the maximum arc length is 3000mm, and the maximum height is 3000mm. But usually the minimum radius of the manufacturer is not less than 1500mm.

 

11. LOW-E hollow glass can do bending steel? If there is no limit to do? Double laminated glass can do LOW-E?

Answer: 1. Due to bending steel to meet high temperature heating, LOW-E layer will change, so LOW-E glass generally do not bend steel, but the CSG and epithelial process made some adjustments on the part of color can be bent steel processing. CSG: CES11-80S/TB, LOW-E bending CEB14-50S/TB, CEB14-60S/TB, CEF16-50S/TB, respectively, is a colorless, light grey, cold gray, blue gray; epithelial pliable LOW-E: YBE0180, YBE0152, YBE0140, the colors were colorless, pale blue, silver gray.

The laminated glass. Unless with hollow glass used as a hollow glass, it can not be used, the reasons are as follows:

A. film and LOW-E layer contact will degumming.

B. LOW-E only with insulating glass can play the role of heat insulation and insulation to the extreme, it is meaningless to use alone, it is better to use heat reflective coated glass.

 

Please briefly describe 12. main factors cause glass explode and influence glass exploding. How to reduce the rate of glass explode?

Answer: because the existence of nickel sulfide crystal glass internal instability, breaking changes caused by nickel sulfide crystal particles in the volume changes encountered external impact or temperature of the resulting glass; the main factors causing the explosion temperature changes, drilling and cutting angle and the presence of external force. (2) chamfer should be carried out for drilling and corner cutting to minimize the concentration of stress, and hot dipping treatment of glass.

[Return]

About Us | Service | Site Map | Contact Us |  Copyright © 2012 JinWang Co, Ltd.. All rights reserved  ICP:14023757